Veszprém Megyei Kormányhivatal - Hírek

Feliratkozás Veszprém Megyei Kormányhivatal - Hírek hírcsatorna csatornájára
www.kormanyhivatal.hu - Hírek
Frissítve: 3 óra 5 perc

Ma már a foglalkoztatás támogatása a megoldandó feladat a régióban – Takács Szabolcs kormánymegbízott a Pápa TV vendége volt

2019, február 14 - 16:18
Különféle támogatásokkal igyekszik segíteni a megyei munkáltatók munkahelymegőrzését és új álláshelyeinek létrehozását a Veszprém Megyei Kormányhivatal – erről is beszélt Takács Szabolcs kormánymegbízott a Pápa Televíziónak adott interjúban.

A Veszprém megyei kormányablakokban kérhető az Ügyfélkapu-nyitás a felvételik hitelesítéséhez

2019, február 12 - 10:09
Legkésőbb 2019. február 15-én éjfélig jelentkezhetnek a felsőoktatásba azok, akik a szeptemberben induló alap-, osztatlan, illetve mesterképzések, valamint felsőoktatási szakképzések valamelyikén szeretnék folytatni tanulmányaikat. A jelentkezéseket kizárólag az E-felvételin keresztül lehet benyújtani. A jelentkezéseket február 20-áig kell hitelesíteni Ügyfélkapun keresztül, vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott, aláírt és az Oktatási Hivatal 1380 Budapest, Pf. 1190 postacímre elküldött hitelesítő adatlappal.

Rákmegelőzés – tudnivalók a mammográfiás szűrővizsgálatról

2019, február 6 - 15:48
A február 4-ei rákellenes világnap apropóján a legfontosabb feladat felhívni a figyelmet az egyéni felelősségre a tünetek felismerésében, a szűrővizsgálatok rendszeres látogatásában. Az esemény idei évre választott mottója a cselekvés jegyében: „Ez vagyok, és ezt teszem”.

Elsősorban a gyerekeket támadja az influenza

2019, február 5 - 15:13
Az év második hete óta tart az influenzajárvány az egész ország területén. Veszprém megyében jelenleg több mint 2500 beteg van, elsősorban a 0-14 éves korosztály az érintett az influenzajárványban – számolt be a Veszprém TV hétfő esti magazinműsorában Dr. Pápai Enikő megyei tisztifőorvos, a Veszprém Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztályvezetője.

Változik a MÁK Értékesítési Pontok nyitvatartási rendje

2019, február 4 - 11:55
A Magyar Államkincstár Veszprém megyei Értékesítési Pontjai 2019. február 4-étől az alábbi nyitvatartási rend szerint működnek:

A vízimadarakat ne, az énekesmadarakat helyesen etesd!

2019, február 1 - 11:54
A madáretetés fontosságáról legtöbben már gyermekkorban hallanak. Sokan bizonytalanok azonban abban, hogy pontosan mivel etessék a madarakat és hová érdemes elhelyezni a madáretetőt. Hasonlóan kibeszéletlen kérdés, hogy a vízimadarak etetése kifejezetten káros. A Veszprém Megyei Kormányhivatal környezetvédelmi és természetvédelmi szakemberei összegyűjtötték a madáretetés főbb tudnivalóit.

Szakmai értekezlet a Településsoros-online Adatfeldolgozó Rendszerről

2019, február 1 - 08:54
A települési egyedi szennyvízkezeléssel kapcsolatos adatszolgáltatásról tartott tájékoztatót az önkormányzatoknak 2019. január 30-án a Megyeháza Szent István termében az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

Takács Szabolcs kormánymegbízott nyitotta meg a sümegi Erdész-Vadászbált

2019, január 30 - 14:34
Az Erdész-Vadászbál az elmúlt 8 évben nemcsak a bálozás helyi hagyományát emelte méltó színvonalra, hanem a régió meghatározó társasági eseményévé is vált, beváltva ezzel talán legfontosabb küldetését: a közösségteremtést - hangsúlyozta Takács Szabolcs, a sümegi rendezvény fővédnöke, Veszprém megye kormánymegbízottja a vadászbál megnyitóján.

Megváltozott a közlekedési rend a Kistó utcában

2019, január 30 - 14:20
Felhívjuk kedves Ügyfeleink figyelmét, hogy a Veszprém Megyei Kormányhivatal Kistó utcai telephelye előtt (Közlekedési Osztály, Útügyi Osztály) útépítési munkák zajlanak. A fejlesztés miatt folyamatosan változó közlekedési rendre kell számítani, ami érinti ügyfeleink közlekedési, parkolási lehetőségeit.

Veszprém megyében továbbra is elérhetőek a térítésmentes influenza-oltások a háziorvosoknál

2019, január 29 - 14:18
Veszprém megyében még 19 ezer adag felnőtt és 50 adag 3 éven aluli gyermekek számára adható, térítésmentes oltóanyag áll rendelkezésre a háziorvosi praxisokban. Szükség esetén a Veszprém Megyei Kormányhivatal azonnal biztosítja a további oltóanyagokat a háziorvosi szolgálatok részére.

A legtöbb esetben 10 perc alatti a várakozási idő kormányablakokban

2019, január 28 - 12:05
A legtöbb ügyintézés esetén 10 perc alatti volt a várakozási idő 2018-ban a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormányablakainál. Az adat a helyszínen sorszámot húzó ügyfelekre vonatkozik. Az előzetes időpontfoglalással a várakozás szinte teljesen kiküszöbölhető. A Veszprém megyei kormányablakokban az ügyfelek elégedettsége egy felmérés szerint 97 százalékos.

Állami támogatással kialakított munkásszállót adtak át Veszprémben

2019, január 25 - 13:59
Ahol új dolgok épülnek, ott biztosak lehetünk abban, hogy a gazdasági stabilitás is jelen van – mondta Takács Szabolcs kormánymegbízott a Veszprémi Pápai út 37. szám alatt kialakított 80 férőhelyes munkásszálló átadásán. A beruházás 160 millió forintos állami támogatással, önkormányzati hozzájárulással valósult meg.

Évértékelőn köszönte meg Takács Szabolcs támogatását a MH Veszprém megyei toborzó irodája

2019, január 25 - 13:54
Köszönetet mondott Takács Szabolcsnak, a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság elnökekének a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság veszprémi központja számára nyújtott támogatásáért Soós Gyula elnök.

Pénteken szünetel az ügyfélfogadás a VJH Közlekedési Osztályán

2019, január 21 - 11:10
Felhívjuk Kedves Ügyfeleink figyelmét, hogy január 25-én informatikai rendszerkarbantartás miatt a Veszprémi Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Közlekedési Osztályán (Kistó utca 1.) az ügyfélfogadás szünetel. A többi napon az ügyintézés a megszokott nyitvatartási rendben történik.

Több Veszprém megyei kórházban van látogatási tilalom az influenza miatt

2019, január 21 - 11:00
Veszprém megyében az országossal egyidőben, 2019. második hetében megkezdődött az influenzajárvány. Több megyei kórház egyes részlegein látogatási tilalmat rendeltek el mától.

Még közelebb kerültünk az állampolgárokhoz

2019, január 17 - 12:35
2019-ben is a megyében élők szolgálata, az emberközeli és magas színvonalú ügyintézés megvalósítása lesz a Veszprém Megyei Kormányhivatal fő feladata. Takács Szabolcs kormánymegbízott a Veszprém Megyei Naplónak adott évértékelő interjút.

HAVI 100 ezer forint a GYOD a gondozott gyermek korától függetlenül

2019, január 15 - 12:07
Idén januártól a Veszprém Megyei Kormányhivatal illetékességi területén is egységes, havi 100 ezer forint összegű otthongondozási díjat vehetnek igénybe az önellátásra képtelen gyermeküket ellátó szülők. A jogosultság elbírálását a Veszprém Megyei Kormányhivatal járási hivatalai január 15-éig végezték el, az új jogosultságok igénylése folyamatosan benyújtható.

A Veszprém megyei Kormányablak Busz menetrendje

2019, január 9 - 11:55
A minőségi közigazgatási szolgáltatások fejlesztésére és üzemeltetésére irányuló törekvések keretében vetődött fel a mobilizálható ügyfélszolgálat létrehozásának alapötlete, melynek segítségével a térbeli korlátok áthidalhatóvá válnak. A Mobilizált Ügyfélszolgálat segítségével az ügyintézés az ország bármely pontján elérhetővé válik az ügyfelek részére.

Eszközökkel támogatta két önkéntes mentőszervezet munkáját a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság

2018, december 18 - 13:02
A Veszprém Megyei Védelmi Bizottság fontosnak tarja a megyében önkéntes szolgálatot teljesítő mentőegyesületek segítését. Ebben az évben két egyesületnek adott át Takács Szabolcs, a bizottság elnöke a munkavégzésüket segítő felszereléseket.

A család témájában szervezett gyermekrajz-pályázatot a Veszprém Megyei Kormányhivatal

2018, december 15 - 12:11
Gyermekprogram kíséretében hirdettünk eredményt a Veszprém Megyei Kormányhivatal belső, a munkatársak gyermekei számára meghirdetett rajzpályázaton. A Családok éve alkalmából „Az én családom” tematikában meghirdetett versenyre 136 csodaszép munka érkezett be, a díjazottakat 3-6, 7-9, 10-12, és 13-15 éves korcsoportonként 1-3. helyezésig díjaztuk.

Oldalak