Bakony–Balaton Geopark Termék: pályázzon Ön is!

A pályázat révén az Bakony–Balaton UNESCO Globális Geopark irányító szervezeteként a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság védjegyet adományoz azoknak a jellegzetes helyi növényi és állati eredetű alapanyagokból készült termékeknek, illetve kézműves termékeknek, amelyek a geopark területén készülnek, kapcsolódnak a geopark földtudományi örökségéhez és előállításuk a természettel összhangban történik. Feltétel tehát, hogy az adott helyi termék – akár nevében, formájában, vagy pl. a terméken használt grafikával – kapcsolódjon a geopark földtani örökségéhez. Inspirációt adhat egy-egy, a geoparkra jellemző tájkép, jelenlegi vagy egykori földtani folyamat (pl. vulkanizmus), itt található kőzet, ősmaradvány, forrás, barlang, nevezetes szikla stb. A geopark földtani értékeiről a geopark weboldalán rövid összefoglaló olvasható.

A pályázattal a Bakony–Balaton Geopark földtani örökségének népszerűsítését, helyi alapanyagokból, helyi munkaerővel előállított termékek piacra jutását, a természettel harmonikus gazdálkodást és a fogyasztói kultúra emelését kívánjuk segíteni.

geopark földtudományi örökségéről összefoglaló leírás elérhető a geopark weboldalán.
Települések a geopark területén: letölthető lista

A pályázat beadási határideje 2016. július 14., 15:00 óra

További információ:
Knauer Anna geoturisztikai szakferens
tel.: +36 87/555-281 e-mail: knauer@geopark.hu Skype: knauer.bakony.balaton.geopark
H-Cs 7:30-16:00 P 7:30-13:30
A kétoldalas pályázati felhívás itt letölthető.
A pályázati adatlap itt letölthető.
A bírálati szempontok itt letölthetők.
A pályázható termékek áruosztályainak listája itt letölthető.
A pályázható termékek listája a nizzai osztályozás szerint itt letölthető.
védjegyhasználati szerződésminta itt letölthető.
A pályázat szabályzatában mellékletként szerepelnek a fenti dokumentumok. A pályázat szabályzata (szkennelve)itt letölthető.

Forrás: http://www.geopark.hu/aktualis...
 
Cimkék: